Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ztráta snubního prstenu: Co s tím?

Když ztratíte svůj snubní prsten, znamená to něco?

Ať už jste snubní prsten ztratili vy sami nebo váš partner či partnerka, nejprve se možná budete cítit plní vzteku, zlosti, smutku, a to je naprosto v pořádku. Pravdou je, že ztráta snubního prstenu při práci na zahrádce, v moři, nebo kdekoli jinde se může přihodit opravdu komukoliv z nás. Jakmile příval emocí vyšumí a vy se po neúspěšném pátrání odvážíte tuto skutečnost oznámit partnerovi, možná vám na mysli vyvstanou všelijaké pověry a konspirační teorie. Co ztráta snubního prstenu vypovídá o vašem manželství? Je to snad znamení, že nebude mít dlouhé trvání?

Vaše láska není začarovaná v prstenu

Jakékoliv pověry a černé myšlenky okamžitě hoďte za hlavu, protože snubní prsten, ačkoliv jste jím stvrdili vaše manželství, je pořád jen prsten. Není v něm začarovaná vaše láska ani elixír věčnosti a na světě je nespočet lidí, jejichž manželství trvá desítky let i navzdory ztracenému snubnímu prstenu.

Pořídit jeden nový snubní prsten nebo oba nové?

A teď se dostáváme k té racionální stránce, a tou je řešení. Nabízí se vám v podstatě dvě možnosti, jak situaci se ztraceným snubním prstenem řešit: Buď si pořídíte úplně totožný snubní prsten, případně si jej necháte znovu vyrobit na zakázku, anebo se rozhodnete, že si necháte vyrobit kompletně nové snubní prsteny pro oba z vás. Toto řešení vás sice nevyjde nejlevněji, zato vám však dá pocit, že máte prsteny stále ze stejného kusu kovu.

Kde a jak partnerovi či partnerce prsten znovu navléknout?

Pokud se rozhodnete pro první variantu, nejspíš vám bude připadat poněkud zvláštní, aby si vaše polovička prsten vyzvedla ve zlatnictví a cestou domů si jej nasadila jakoby se nechumelilo. Obzvláště pokud jste romantické povahy, bude se vám to zdát naprosto nemyslitelné. Elegantním řešením může být třeba to, že svého partnera či partnerku vezmete na oblíbené místo, piknik nebo dobrou večeři a tam mu prsten znovu navléknete.

 

Obřad podruhé

V případě, že kupujete nebo si necháváte zhotovit úplně nové snubní prsteny, si obřad můžete klidně soukromě zopakovat, některé páry to dokonce vezmou tak doslovně, že uspořádají oslavu s rodinou a přáteli, před nimiž si zopakují své sliby a znovu prsteny navléknou. Zkrátka zrealizujte cokoliv, co vám po této stránce navrátí pocit sounáležitosti a nenechte se odradit okolím, kterému třeba připadá, že situaci zbytečně řešíte.

Ať už váš ztracený snubní prsten pocházel od nás ze zlatnictví Rýdl či nikoliv, v každém případě s vámi vaše přání a představy rádi probereme v některé z našich kamenných poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě, kam se za námi neváhejte zastavit. V případě, že jdete tzv. na jistotu do některého z našich stálých modelů v nabídce, stačí pouze zadat objednávku snubního prstenu na našem e-shopu a nechat si prsteny doručit domů nebo na prodejnu.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTEN

Přečtěte si také:

Co si nechat vyrýt na snubní prsten?

Jak nejlépe zkombinovat snubní a zásnubní prsten?