Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

V hlavní roli minimalismus: Jak vybírat a nosit minimalistické šperky?

 

Minimalismus jako umělecký směr se k nám dostal zhruba v 50. letech 20. století, kdy proniknul do všech možných uměleckých sfér od sochařství, malířství až po literaturu a design. U minimalistických děl si všimnete jednoduchých tvarů, čistých linií, které díky absenci jakýchkoliv rušivých elementů perfektně vyniknou.

 

1.  Kouzlo minimalistických šperků a proč je všichni milují

Ve světě šperků poznáte minimalismus snadno – šperky jsou jednoduché, decentní, a přesto vás svým designem či zpracováním zaujmou. A to natolik, že jste pak schopní nosit je denně. Právě jednoduché symboly, geometrické tvary i linie dělají z minimalistických šperků dobře nositelné kousky, které podtrhnou ženskou krásu.

 

 

Díky těmto prvkům se dají minimalistické šperky výborně vrstvit a kombinovat, aniž by se vzájemně tloukly. Pokud vás šperky baví a ideálně chcete mít na každém prstě jeden prsten, pak jsou pro vás šperky v minimalistickém stylu tou pravou volbou.

 

2.  Jak vybírat minimalistické šperky?

Minimalistické šperky mohou zároveň posloužit i jako slušný základ šperkovnice, jímž snadno doplníte outfit do práce i večerní look. Na co se při výběru minimalistických šperků zaměřit?

 

 

Jednoduché tvary a dokonalé zpracování

Minimalistické šperky si mimo jiné zamilujete pro jejich nadčasovost, kterou podporují jednoduché tvary šperků v čele s geometrickými tvary či jednoduchými symboly. Žádné složité ornamenty ani zdobení u minimalistických šperků nehledejte. Typickým minimalistickým kouskem jsou například peckové náušnice ve tvaru kruhu či trojúhelníku, nebo jednoduché náušnice pecky.

 

             
                                       
                
 

          Náušnice L075

   

        Náušnice L018

 

          Náušnice L026

 

Decentní barvy

V rámci minimalismu se zaměřte na šperky v decentních barvách – výrazné barvy a sytě barevné drahokamy si s minimalismem moc nerozumí. Ideálně vybírejte šperky z růžového či bílého zlata, pokud si potrpíte na drahokamy, volte brilianty či akvamarín.

 

 
     

Jemné linie

Dalším poznávacím prvkem minimalistických šperků jsou jemné a rovné linie, díky nimž precizní zpracování lépe vynikne.

 

3.  Jak nosit a kombinovat minimalistické šperky?

 

Díky jednoduchému zpracování minimalistických šperků máte příležitost je mezi sebou kombinovat a dovolit si mixovat různé materiály a tvary, aniž by to celé působilo přeplácaně. V mixování kovů téměř neexistují hranice, pokud jste již slyšeli, že bílé a žluté zlato k sobě nepatří, pak si tyto dva materiály zkuste dát dohromady – výsledek vás mile překvapí. Teplé růžové zlato příjemně doplní studenější bílé zlato, ale zajímavý celek vznikne i kombinací růžového, žlutého a bílého zlata.

 

             
                                          
   

    Náramek L018

     

             Náramek L002

 

             Náramek L015

 

Vrstvení minimalistických šperků

Dalším způsobem, jak nosit minimalistické šperky, je vrstvení. Vrstvení šperků není žádná věda a s trochou nápadu jej hravě zvládne každý. Nejprve si vyberte, jaké šperky chcete vrstvit – budou to prsteny, náhrdelníky, nebo náramky? Pokud si vyberete kupříkladu náhrdelníky, pohlídejte si jen, že jsou všechny zhruba v podobném stylu. Celé kouzlo vrstvení spočívá v kombinaci různých délek náhrdelníků, kdy například kratší jemný řetízek bez přívěsku doplníte o dva jemné řetízky s různými přívěsky. Nejlépe dáte vrstveným náhrdelníkům vyniknout v hlubším výstřihu, ale rozhodně se nebojte vrstvit i na svršky bez výstřihu. Náramky pak vrstvěte obdobným způsobem.

 

       
                  
       

 

Máte rádi neotřelou kombinaci a hravý styl? Pak vyzkoušejte mixování různých tvarů minimalistických náušnic – výborně se mezi sebou doplňují například jednoduché geometrické tvary. Pokud nosíte vícero náušnice v jednom duchu, zkuste zkombinovat menší kruhové náušnice s peckovými náušnicemi. Vyrážíte-li na večírek nebo na jinou sváteční událost, přidejte k této kombinaci ještě vrstvené náhrdelníky a působivý celek je na světě!

 

         

Navštivte pobočky Rýdl

 
       

VYBRAT ŠPERK

Přečtěte si také: