Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Typy zapínání náušnic a vše, co o nich potřebujete vědět

1. Náušnice – zapínání na balónek/šroubek

Zapínáním na šroubek neboli balónek jsou nejčastěji opatřeny peckové náušnice. Jde o podobné zapínání, jako je na puzetu, s tím rozdílem, že tyčka (dřík) má v sobě závit a balónek (matička) se do něj našroubuje. Jedná se o velice bezpečné zapínání, ovšem pokud si náušnice sundáváte každý den, pohodlnější pro vás bude zapínání na puzetu.

03075_menší 600x450.jpg

03119_01_02_01.jpg

2. Náušnice se zapínáním na puzetu

Nejrozšířenějším typem zapínání zejména u peckových náušnic je zapínání na puzetu, které se používá se hlavně v Západní Evropě.  Spočívá v tom, že na hladkou tyčinku neboli dřík se navlékne drobná puzeta ve tvaru motýla nebo disku. Ke ztrátě náušnice s ním sice může dojít snáze než u zapínání na šroubek, jedná se však o nejpohodlnější variantu, co se manipulace týče.

3. Náušnice se zapínáním na patent (klasický závěs)

K populárním typům zapínání náušnic patří zapínání na patent neboli závěs či dámskou klapku. Najdete ho na všech typech náušnic, od visacích přes peckové až po krátké náušnice. Na zadní straně náušnice se v tomto případě nachází klapka, která se jednoduše zacvakne a zabrání ztrátě náušnice.

03013_01_14_01.jpg

03001_01_02_01.jpg

4. Náušnice na francouzské zapínání (ruský patent)

Náušnice se zapínáním na klasický ruský patent najdete také pod názvem francouzské či ruské zapínání. Tento typ elegantního zapínání se podobá zapínání na klapku, kdy se pohyblivá část náušnice zasune do žlábku, tzv. kolíčku. Setkáte se s ním nejčastěji u krátkých náušnic, kde by jiný typ zapínání rušil čistý vzhled náušnice. Náušnice na ruský patent jdou velmi snadno nasadit i sundat.

5. Náušnice se zapínáním na africký háček

Mezi klasiku se řadí také náušnice se zapínáním na africký háček, který se jednoduše prostrčí dírkou v uchu. Často bývá pro větší bezpečnost zajištěný také silikonovou koncovkou, která zabrání nechtěnému vyvléknutí náušnice. Jedná se o minimalistický a jednoduchý typ zapínání. Náušnice s tímto typem zapínání na sport raději sundejte – bude to pro vás pohodlnější a bezpečnější.

 

6. Náušnice se zapínáním na brizuru

Praktické zapínání na brizuru se nejčastěji používá u dětských náušnic, jeho velikosti jsou však variabilní, proto se někdy objevuje i u dámských náušnic. Zapínání na brizuru funguje na principu háčku, který se zasune do očka na přední straně náušnice.

08088_01_02_01.jpg

Co od náušnic očekáváte?

Sami sebe se tedy zeptejte, co vlastně od náušnic očekáváte. Pokud vám na kvalitě šperku záleží a chcete, aby si svou krásu zachoval, poohlédněte se po náušnicích z bílého zlata. V naší Rýdl dílně pro vás tvoříme náušnice z bílého zlata nejrůznějších designů, od jemných pecek přes visací náušnice až po skvostné kousky zdobené perlou.

 

Jestliže hledíte pouze na cenu, stříbrné náušnice vám v tomto ohledu vyjdou vstříc. Při jejich koupi ale myslete na riziko výrazně nižší kvality, která se na nich nejspíš velmi brzy negativně podepíše.