Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Rozlučka se svobodou: Kdy a jak ji naplánovat?

 

Kdo organizuje rozlučku se svobodou?

Nejčastěji diskutovanou otázkou ohledně rozlučky se svobodou je bezpochyby to, kdo by se měl zhostit její organizace a veškerých příprav. Podle tradice se role organizátora ujímá svědek či svědkyně, nicméně už dávno to není pravidlem. Určitě by to ale měl být někdo z blízkého okruhu nevěsty a ženicha, člověk, který je dobře zná a ví, jaký způsob zábavy je nadchne. Tou osobou mnohdy bývá právě svědek nebo svědkyně, proto si je daný pár také volí.

 

Stejně tak to ale může být někdo z jiných přátel nebo rodiny, kdo si troufne uspořádat takovou rozlučku se svobodou, na kterou nikdy nezapomenou. Výjimkou není ani to, že se do organizace rozlučky svobodou pustí sama nevěsta či ženich. Pokud je to i váš případ, rozhodně to neberte jako nějaké faux paus, naopak, sami si uspořádáte rozlučkový večer, o němž jste vždy snili.

 

 

Kdo platí rozlučku se svobodou?

Hned poté vyvstane otázka: Kdo rozlučku se svobodou platí? Vzhledem k tomu, že bujarý večer nebo víkend leckdy vyjde i na desítky tisíc korun, je tato otázka určitě na místě. Drtivá většina lidí se automaticky přiklání k variantě, kdy nevěsta a ženich neplatí nic, což dává smysl hlavně tehdy, pokud je akce překvapením. Účastníci rozlučky si tak většinou stanoví předem částku a na útratu se složí.

 

Platí ten, kdo organizuje

 Dále se nabízí možnost, že organizující zajistí pohoštění, výzdobu, případně týmová trička nebo tematické doplňky a jakmile se večer vyrazí do baru, o útratu se postará nevěsta či ženich. Stejně tak, odehrává-li se rozlučka čistě ve vaší režii jakožto nevěsty nebo ženicha, můžete obstarat pohoštění, grilování, pár láhví vína a útratu v barech či na diskotéce pak necháte, aby si účastníci platili individuálně. Nepsané pravidlo říká, že zkrátka platí ten, kdo rozlučku se svobodou organizuje.

 

Kdy plánovat rozlučku se svobodou?

Tradice praví, že rozlučka se svobodou se má odehrát den před svatbou. Ovšem jít k oltáři s kocovinou se nechce asi nikomu z nás, proto také většina lidí volí termín zhruba týden před svatbou. Pokud si vhodným termínem nejste jistí, napřímo se s nastávajícími dohodněte.

Rozlučka se svobodou pro nevěstu

A konečně se dostáváme od rozlučkové etikety k samotné akci. Ta většinou probíhá u každého z nastávajících zvlášť, neboť mezi tím, co ženy a muži shledávají jako perfektní zábavu, bývá značný rozdíl. Rozlučky se svobodou pro nevěstu probíhají většinou umírněnějším způsobem – nevěstiny kamarádky si vyhrají s dokonalou výzdobou, všem zajistí stylové outfity (nevěsta by měla zářit nejvíce), dají si lahodné občerstvení, láhev šampaňského, kterou si vychutnají například ve vířivce v rámci wellness… a večer vyrazí do ulic.

 

Sofistikovaně nebo na divoko?

Divočejší verze dámské rozlučky pak může sestávat z tradiční jízdy limuzínou, pánského striptýzu a alkoholu tekoucího proudem. Mnohé nevěsty zase vůbec netouží po skandálním večírku a společnosti všech známých a raději si s pár nejbližšími kamarádky koupí letenky a vyrazí na pár dní k moři, kde se v pronajaté vilce rozloučí po svém. I tak může vypadat rozlučka se svobodou. Při plánování proto myslete hlavně na přání, touhy a povahu nevěsty, které by se rozlučka měla líbit především.

 

Rozlučka se svobodou: Hry

Součástí každé rozlučky se svobodou jsou nepochybně různé hry, soutěže i kvízy, které často slouží k otestování znalostí o nastávajícím a odhalení nejrůznějších pikantností vztahu. Fantazii se meze nekladou, nicméně řada může přijít i na obyčejné „deskovky“. Nenapadá vás žádná skutečně zábavná hra? Inspirujte se našimi tipy:

 

Úkoly

Vymyslete 5-10 záludných úkolů, které musí nevěsta během dne splnit, například:

 

1.Posbírej od kolemjdoucích 10 polibků a 5 objetí.

2.Získej 5 lidí, kteří tě pozvou na drink.

3.Přesvědč číšníka, aby si sundal tričko.

 

 Za každý nesplněný úkol čeká nevěstu vypití jednoho drinku!

 

Hon na prstýnky

Po zahradě nebo domě poschovávejte množství plastových prstýnků. Kdo jich najde nejvíce, vyhrává, kdo nejméně, pije.

 

Kalhotky pro nevěstu

Rozlučková klasika: každá z dam koupí jedny kalhotky, o nichž si myslí, že nejvíce vystihují její osobu. Úkolem nevěsty je veškeré kalhotky správně přiřadit.

 

Rozlučka se svobodou: Výzdoba

Záležet si dejte i na výzdobě a tematických doplňcích, na které si potrpí zejména dámy. Nechte všem udělat stylová trička s vtipným nápisem, přičemž nevěstě nezapomeňte obléknout zářivou tylovou sukni a na hlavu nasadit korunku. Velký dojem udělají i personalizované nafukovací balonky, cukrovinky, barevné girlandy a samozřejmě skvěle fungují i vtipné dárky.

 

Rozlučka se svobodou pro ženicha

Když se řekne rozlučka se svobodou pro ženicha, spousta lidí si představí šílený večírek plný kvalitního alkoholu a pěkných žen, který končívá krušným ránem. V lepším případě pak celá parta kumpánů odletí na Ibizu, kde se účastní vyhlášených hudebních akcí. I muži se však dokážou bavit na úrovni – dopřejí si privátní wellness, adrenalinový zážitek, pronajmou si na víkend luxusní vůz, pronajmou si privátní platbu na lodi, objednají si degustaci piva nebo vyrazí na střelnici. Ačkoliv hry, výzdobu i speciální oblečení řeší více dámy, i přátelé ženicha mohou připravit manželský kvíz, případně si zahrát oblíbený beer pong. Co se týče společných outfitů, i zde jsou muži poněkud střídmější a vsázejí spíše na vtipná trička a prvorepublikové či vězeňské mundúry.

 

Nechte si poradit od profesionálů a využijte služby rozlučkové agentury Rozlucky.com s oveřenými dodavateli služeb.

                 

 

Ať už se rozhodnete rozlučku uspořádat v jakémkoliv stylu, vždy se snažte o to, aby si ji budoucí novomanželé 100% užili, a především pamatovali. Zvěte jen ty hosty, kteří obdrželi pozvánku na svatbu a o nichž si myslíte, že na rozlučku patří.

                                                 

 

Řadíte se k těm, kteří již brzy vstoupí do svazku manželského a poohlížíte se po dokonalých snubních prstenech? Pokud sníte o konkrétním typu snubních prstenů, rádi vám takové prsteny zhotovíme. Samozřejmostí je celoživotní servis zdarma i prodloužená 5letá záruka. Nebo si prohlédněte naši nabídku a vyberte si některé z již hotových modelů.

 

 

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

                                   

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTEN

 

Přečtěte si také: