Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Profily snubních prstenů – jak se liší a které vybrat?

Co je profil snubního prstenu?

Profil snubního prstenu je v podstatě vnitřní a vnější tvar prstenu. Existují 3 základních typy profilů, s nimiž se u snubních prstenů setkáte nejčastěji. Vše, co o nich potřebujete vědět, se dozvíte dále v článku.

profily 1000x600.jpg

Jak a podle čeho vybírat profil snubních prstenů?

Profil nejenže udává design prstenu, ale zároveň ovlivňuje i to, jak se vám bude nosit. Nelze říct, že by některý typ profilu byl lepší než jiný, velmi záleží na tom, co se vám líbí, co od snubních prstenů očekáváte a jaký styl života máte. Jestliže přijdete k nám na pobočku s tím, že hledáte "něco elegantního, jemného a pohodlného", dost možná před vás rozprostřeme decentní snubní prsteny s vnějším zaobleným profilem. Naopak v případě, že vám záleží na moderním designu, s největší pravděpodobností vás nejvíce osloví prsteny s rovným profilem.

913_BLOG.png

V komfortním profilu a šířce 3 mm jsou například snubní prsteny 913.

1. Komfortní profil

Jak už název napovídá, komfortní profil snubních prstenů se vám bude příjemně nosit. Právě z tohoto důvodu se tento typ obrouček řadí mezi nejoblíbenější. Komfort při nošení má na svědomí lehce zaoblená vnější i vnitřní strana profilu. Jedná o nejpoužívanější a zároveň o typ profilu, který velmi dobře sedí pánům, jelikož jde díky zaoblení snadno přetáhnout i přes mohutnější klouby.

 

Obzvláště hezky vypadají u komfortních profilů sety snubních prstenů. Jestliže chcete mít prsteny sladěné do posledního detailu, zde máte jistotu, že nešlápnete vedle. Hledáte-li snubní prsteny v klasickém stylu, které budou pohodlné, zvolte ty s komfortním profilem.

2. Plochý (rovný) profil

V naší nabídce se dále setkáte se snubními prsteny s rovným profilem. Prsteny v tomto provedení jsou z vnější strany rovné a uvnitř zaoblené, tudíž jsou při nošení stejně pohodlné jako snubní prsteny s komfortním profilem. Nemusíte se tedy bát, že by se vám hrana při nošení jakkoliv zařezávala.

 

Rovné profily najdete často u minimalistických snubních prstenů, z naší nabídky se jedná například o tyto jednoduché snubní prsteny z bílého zlata, které vám vyrobíme v matném i lesklém provedení.

933_BLOG.png

Snubní prsteny s rovným profilem vás zaujmou v případě, že hledáte moderní a nadčasový design. V rovném profilu a šířce 3 mm jsou například snubní prsteny 933.

923_BLOG_OPRAVA.png

V kulatém profilu a šířce 3 mm jsou například snubní prsteny 923.

3. Více kulatý profil

Mezi klasiku rovněž patří snubní prsteny s kulatým profilem. Jedná se o nejkulatější typ vnějšího profilu s jemným vnitřním zaoblením o šířce 2-6 mm.

 

Kulatý profil se postará o to, že vám prsten hezky přilne k prstu a při nošení ho ani neucítíte. Snubní prsteny s kulatým profilem jsou elegantní, jemné a ženské.

Všechny zmíněné profily snubních prstenů si můžete prohlédnout naživo v našich prodejnách v Praze, Brně či Bratislavě. Vždy je lepší, pokud si prsteny osobně vyzkoušíte, abyste měli jistotu, že vám dokonale padnou. S určením správné velikosti vám pomohou zkušební kroužky, které máme k dispozici v šířkách 2–6 mm. Každý z těchto snubních prstenů vám můžeme osadit brilianty přesně tak, jak si jen budete přát.

 

Těšíme se na vás na našich pobočkách, kde se vám s ochotou bude věnovat vyškolený personál.