Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co si nechat vyrýt na snubní prsten?

Něco málo o gravírování

Technika zdobení nejrůznějších předmětů, kdy se postupně odebírají jednotlivé vrstvy materiálu, se odborně nazývá gravírování. Gravírování šperků jakožto řemeslo sahá až do dob dávné historie, dokonce už v pravěku se objevovaly rytiny do kamenů či kostí. Poté se zdobily zejména posvátné předměty, zbraně, ale i různé osobní šperky jako amulety a podobně.

Dnes je gravírování šperků oblíbeným způsobem, jak přeměnit šperk v jedinečný kus a dovolit mu, aby navždy uchoval hezkou vzpomínku. Nejčastěji se rytiny provádí do zlata, což je vzhledem k jeho ideální tvrdosti také nejjednodušší. U platiny je pak proces gravírování o něco náročnější, nicméně nejde o nic, co by moderní technologie nebo šikovné ruce nezvládly.

Kdy si nechat udělat rytinu a kolik to bude stát?

Rytinu do snubního prstenu si můžete nechat udělat kdykoliv, ať už při nákupu prstenu nebo později dodatečně, jakmile dostanete chuť jej ozvláštnit. Rytiny do snubních prstenů provádíme na objednávku a nejspíš vás také potěší, že ZDARMA. Stačí nám pouze sdělit své přání, vybrat si jeden ze třech nabízených fontů a v případě, že si prsteny necháváte zhotovit na míru, si dát také dostatečnou časovou rezervu, aby se prstýnky stihly vyrobit zavčasu.

 

A teď už se pojďme podívat na konkrétní nápady, co si na snubní prsten můžete nechat vyrýt:

 

1. Datum

Datum zvěčněný na snubním prstenu stále patří mezi klasiku, která sice neomrzí, ale na druhou stranu ani nepřekvapí. Pokud chcete rytinu data pojmout přeci jen originálněji, nechte si do prstenu vyrýt třeba datum začátku vztahu, prvního setkání nebo narození dítěte.

 

2. Jména, iniciály

K velmi oblíbeným typům rytin se řadí také jména, ne snad proto, že byste zapomněli, koho jste si vlastně vzali, ale spíše proto, abyste svůj protějšek měli pocitově stále u sebe. Připadají vám rytiny jmen příliš obyčejné? Nechte si do prstenů vzájemně vyrýt své přezdívky nebo pouze iniciály. Velmi často páry také volí kombinaci dat svatby a jmen.

 

Inspirace:

Lucie a Marek

Lucie 1.7.2019 (ženichův prsten), Marek 1.7. 2019 (nevěstin prsten)

L&M

3. Symbol

Jestliže svým prstenům chcete  dodat více emocí, rádi vám do nich před datum a jména vyryjeme některý z následujících symbolů, například srdíčko, symbol nekonečna nebo symbol propojení. Originální zdobení prstenu  vás jako nadstandardní služba vyjde na 480 Kč za jeden prsten.

 

Inspirace:

4. Citát

Neotřelý, osobitý a láskyplný - přesně takovým dojmem na vás zapůsobí citátem zdobený snubní prsten. Možná vsadíte na oblíbený citát nebo si společně vyberte takový, který nejlépe vystihuje pouto mezi vámi, vždy si ale volbu citátu dobře promyslete, aby nepůsobil jako klišé nebo prvoplánově. Moc hezky vypadají i cizojazyčné citáty. Kromě angličtiny nebo francouzštiny můžete dát prostor i jinému jazyku, například vztahujícímu se k vaší oblíbené zemi.

 

Inspirace:

Navždy

Navždy tvá/tvůj

Můj/Moje

Ty a já napořád

Always yours

Perfect fit

Better together

5. Vtipné texty, verše, zkratky

Zdaleka se ovšem nemusíte držet jen běžně prováděných rytin. Popusťte z uzdy svou kreativitu a nechte si své snubní prsteny zkrášlit třeba textem písničky, úryvkem verše nebo svým vlastním heslem či zkratkou. Jestliže máte oba smysl pro humor a berete svůj život i vztah s nadhledem, pak se nebojte tuto skutečnost dát najevo i na svých snubních prstenech.

 

Humorná inspirace:

One night stands forever

Nesundavat!

 

6. Vlastnoruční podpisy

Pakliže chcete mít jistotu, že rytina bude opravdu unikátní a jen vaše, nechte si u nás na snubní prsteny zvěčnit své vlastnoruční podpisy.

 

Zajímá vás, jak bude váš snubní prsten s rytinou vypadat?

Využijte naši 3D vizualizaci, která vám dynamicky zobrazí náhledy prstenů s rytinou.

 

Pak už jen stačí vybrat si snubní prsteny nebo si je u nás nechat zhotovit přímo na míru a být zase o krok blíž k dalšímu milníku vašeho společného života.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTEN

Přečtěte si také:

Jak naplánovat svatbu v 10 krocích a na nic důležitého nezapomenout?

Jak nejlépe zkombinovat zásnubní a snubní prsten?